sâmbătă, 28 august 2010

PNL sau politica de fata mare Pamflet

Halucinante declaratiile dlui Crin Antonescu la recentul conclav de la Mamaia. Parca acum a fost parasutat in politica, venind din inaltimile rarefiate ale Nirvanei. Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase!

Altii sunt coruptii, umflaturi maligne ce trebuie extirpate, adica PD-L si presedintele Basescu. Pentru PSD mesajul este unul pacifist si crestin: “pace stangii”! De, nu poate uita imbratisarea cu Mircea Geoana din 2009. O fi fost agreabila!

Pe de alta parte: ”Avem din 2000 încoace rotativa incompetenţei, clientelei sau în cel mai bun caz a neputinţei. Nu putem avea proiect împreună privind decât spre viitor. Nu închei conturile cu Traian Băsescu în 2010 pentru a mă întoarce în 2004”, a declarat Crin Antonescu.

Adica nici PSD nu e mai breaz, in ciuda apelului „pace stangii”!

Ia sa-i aducem nitelus aminte de istoria recenta a PNL, in care a fost membru de vaza al conducerii. Aceeasi conducere in care acum este sef. Dar nu se poate deroba de ea. Ca doar n-o sa ramana singur in sediul central sa vorbeasca cu peretii. Sunt aceiasi: Calin Popescu Tariceanu, Rusanu, Orban, Vosganian, Fenechiu, Norica Nicolai, Victor Paul Dobre, Radu Stroe, Puiu Hasotti, etc.

Sa vedem ce-si propun PNL si Crin Antonescu.

"PDL este umflatura maligna din sistemul politic romanesc, este malformatia la care a dus drumul gresit al celei mai mari parti a clasei politice si trebuie, pentru sanatatea politicii romanesti, sa dispara", a spus Crin Antonescu.

Alo, dl Antonescu, nu dorinta unui politician duce la disparitia unui partid ci decizia alegatorilor. Ca in cazul PNTCD. Dar ca un politician sa spuna alegatorilor ce soarta ar trebui sa aiba un partid mare si inca unul aflat la guvernare, este o premiera nefericita, chiar si in politica damboviteana. Nu de alta dar e o vorba cu cine sapa groapa altuia...

„Romania este guvernata de un clan care poarta si va ramane in trista istorie a acestor ani sub un nume care nu mai pote fi schimbat - e vorba de clanul Basescu. Acest clan inseamna PD, caracatita unei enorme clientele care a pus stapanire pe Romania", mai spune dl Crin Antonescu.

Dar clanurile PNL? Am uitat asa repede de „palinca si caltabosul” pre numele adevarat Decebal Traian Remes, (parca era membru in conducerea PNL), de Paul Pacuraru care a disparut dupa „aventurile” cu afacerile din familie si pe internet, de Cristian Anghel, primar de Baia Mare, condamnat definitiv pentru fapte de coruptie? Dar liberalul Virgil Pop, parasutat in Parlamentul Romaniei direct din beciurile DNA? Dar Dan Păsat, deputat PDL de Giurgiu şi membru marcant al organizaţiei PDL din acest judeţ, cercetat penal de procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru mai multe fapte penale comise în perioada 2007-2010?


Dar Deputatul PNL Ioan Hoban si administratorul uneia dintre societatile sale, Ciprian Gata, cercetati de procurorii anticoruptie in legatura cu obtinerea unei suprafete de teren, de la Consiliul Local Baia Mare?

Lista ar putea continua mult si bine, dar spatiul este limitat.

Iata ce mai spune dl Antonescu: „liberalii sunt obligaţi să caute o formulă realizabilă pentru a da jos Guvernul Boc şi pentru a-l înlocui, nu cu un nou joc al domnului Băsescu, ci cu o majoritate şi cu o formulă foarte clară" pe care să i-o impună preşedintelui.

Dar nu cu un premier din partea PSD, in orice caz nu cu PD-L, nici cu tradatori din UNPR. Atunci cu cine? Ca n-a mai ramas decat UDMR, care declara ca nu intentioneaza sa plece din actuala coalitie de guvernare.

Aici se rupe filmul. Un eventual guvern de tehnocrati, condus de un nou Johannis, de data asta nu in persoana ci virtual! Guvern de avarie, de salvare, de serviciu, de ce o fi, dar vioara intai sa fie PNL. Eventual cu premier tot de la PNL. Sustinut de ce majoritate parlamentara? Cu ce program? Nu ne spune, poate dupa, ca sa fie surpriza mai mare. Dar sa nu fie o surpriza mortala!

Politica economica.

„Propunem reducerea cotelor de contribuţie socială cu 10 puncte procentuale, de la 41 la 31%, pentru perioada următoare, în guvernarea 2012-2016 reducerea cotei unice la 10%, revenirea la cota de TVA de 19%, iar apoi reducerea în viitorul ciclu de guvernare de la 19% la 15%", a menţionat dl Chiţoiub la intalnirea de la Mamaia.

Masurile de relaxare fiscala sunt bune, dar pe crestere economica, cum am avut in 2007-2008, nu pe cadere economica. Daca acum nu sunt bani la buget pentru pensii si salarii, de unde ar fi prin scaderea resurselor de alimentare ale bugetului? Fara explicatii, trebuie sa acceptam ca stiu ei ce fac. Dar intelegerile si acordurile cu FMI? Fara ele, adio si n-am cuvinte. Dar nici bani.

Dar daca se reia politica economica din 2007-2008, optiunile strategice ale cuplului Tariceanu-Vosganian? Sa creasca in continuare pensiile si salariile, fara controlul FMI si a altor jandarmi financiari, jos cu Isarescu, deficite bugetare cat mai mari si ce-o da Domnul. Sa revina duduiala economica. Ce daca o sa ne dea afara si din UE. Lasa ca le aratam noi! Sa vezi ce-o sa mai faca dl poet si muzician Vosganian! O sa ne dea la toti salarii si pensii mari! Ca mai jos de atat nu mai avem unde sa ne ducem. Doar in iadul economic. Dar are Dumnezeu grija de noi!

Dl Crin Antonescu Presedinte.

Mai devreme sau abia in 2014, dl Antonescu se vede instalat la Cotroceni. E bine, e baiat tanar, are freza, nu ca altii. O singura problema s-ar ivi. Nu-i prea place la serviciu. Ca nici prin Parlament n-a prea stat, doar cam 1% din timp.

Uleo, muica! Si daca se iveste ceva, o urgenta, mineri plecati spre Bucuresti, o calamitate, un atac nuclear cine stie de unde, ce ne facem fara presedinte? Daca o fi plecat la pescuit sau in concediu sau in Italia sau in alta parte? Cine declara starea de urgenta? Cum ne descurcam fara presedinte?

Nu cred ca e solutie prea fericita.

Dl Antonescu, mandatat de Delegaţia Permanentă a PNL să alcătuiască Guvern din umbră
Gata, ne-am rezolvat! Vom avea un “shadow cabinet”. Ca englezii. Ce mai, ne-am scos! Din cine va fi format? Cum din cine? Dl Antonescu premier, dl Vosganian la finante, ca stie cum se cresc pensiile si salariile, dl Tariceanu la economie si transporturi, ca le are cu masinile, dl Pacuraru la munca, unde a mai fost, dl Orban la cultura, de data asta, pentru talentul de chitarist, dl Cristian Adomnitei la educatie, n-are rost sa incerce altcineva, dansul cunoaste probelemele, doar a avut “cel mai performant management” din istoria educatiei. La agricultura dl Decebal Traian Remes, daca scapa de DNA, daca nu, mai vedem, pe dl Petrache, de la Chiajna. Dnei Norica Nicolai i se implineste visul, la justitie, la externe dl Melescanu, la armata dl Campeanu (o fi facut armata?), la interne dl David, cunoaste achizitiile de Loganuri. La sanatate dl Cinteza (sau a plecat la PD-L?), atunci dl Fenechiu. Nu-i medic? Ce conteaza. Nu poate ramane fara minister.

Oricum ar fi, "Aceştia suntem noi, asta oferă în acest moment PNL, oferă un program alternativ, un guvern alternativ, oameni în carne şi oase, să încercăm o experienţă nouă poate mai inconfortabilă pentru noi în interior, să facem oferta acum ca s-o ştie lumea pentru când vom intra la guvernare în 2012 sau mai devreme, ca să ştie lumea ce facem şi cu cine anume facem când venim la guvernare", declara dl Crin Antonescu.

Cam acestea sunt lucrurile vazute de mine la recenta intalnire de la Mamaia. Ca orice cetatean-alegator, pot si chiar sunt subiectiv.

Chestia cu umflaturile vreau insa sa fie decise la vot. Ca asa oricine poate spune orice si despre PNL. Dar nu si daca este un om politic responsabil care stie jocul demcratic si-si controleaza zicerile.

Nu de alta, dar alegatorii au o memorie din ce in ce mai buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu