sâmbătă, 23 octombrie 2010

Ati vota motiunea de cenzura?

N-am avut alta treaba si am rasfoit motiunea de cenzura avand in cap intrebarea: as vota-o sau nu? Dincolo de sarcinile de partid, de apartenenta la un grup parlamentar, daca as fi singur in cabina, doar cu propria constiinta.

Mai intai o chestiune de principiu. Partidele aflate la guvernare sau in opozitie folosesc situatia actuala a tarii, destinul cetatenilor, pentru administrarea de lovituri (sub centura sau nu, aproape nu conteaza), adversarilor politici. Adica suntem luati ostatici in lupta oarba politica. In care se sconteaza pe exterminarea adevrsarului, nu pe intelegerea in scopul promovarii binelui comun. Nici nu se aduce in discutia politica acest subiect. Doar “moarte adversarului”! “Sa dispara din scena politica partidul x sau y!” “Ne luptam pentru eliminarea raului primordial, presedintele tarii!” “Sa omoram ursul si vedem noi ce facem cu blana, dupa aceea!”

Autorii motiunii se erijeaza in purtatorii de cuvant ai unei majoritati de 91%! De unde pana unde? Din 2-3 sondaje de opinie, platite de opozitie. Dar sa trecem mai departe.

Citez : “Guvernarea Basescu-Udrea-Boc-Anastase (BUBA) a produs un dezastru generalizat in economie”. Aha, adica nu guvernarea Tariceanu, santajata de PSD, care a umflat pensiile si salariile bugetare dincolo de orice logica economica a produs dezastrul.

Ci guvernarea Boc, care s-a trezit cu “mortu” in brate si n-a stiut ce sa faca cu el. Pai ce sa faca, incearca sa-l “rezolve”, adica scade salariile si pensiile la limita veniturilor generate de economie. Asa zic si “doctorii” de la FMI, BM si UE. Si capetele luminate romanesti: Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Daniel Daianu. Ca e usor sa te dai mare expert in economie, dar nu esti decat procuror sau profesor de istorie.

Citez: “saracirea populatiei Romaniei a fost transformata de “dinastia” Boc in politica de stat”. Nu ma leg de termenul “dinastie”, ca fetitele lui Emil Boc sunt inca la gimnaziu, nu are cum sa le lase mostenire guvernul. Dar saracirea sau imbogatirea populatiei nu este atributul guvernului, ca nu mai suntem in comunism. Cine crede ca nu-i sunt apreciate cum se cuvine meritele, poate merge in piata muncii europene, sa castige oricat, conform calificarii si competentelor proprii. De ce sa stea agatat la un buget, condus de un guvern incompetent? Si mai plateste si cotizatie la sindicat ! Isi ia familia si traieste bine sau foarte bine intr-o tara europeana care nu e condusa de guvernul Boc. Cel putin pana pleaca acesta si coboara fericirea pe plaiurile mioritice, adusa de opozitie!

Citez iarasi: Guvernarea BUBA a instalat in Romania un sistem clientelar care capuseaza institutiile statului, de la cel mai inalt nivel pana la ultima comuna din Romania, in care banii publici se scurg prin “sitele” portocalii catre camarila politica”.

Aha, imi zic, guvernarea Tariceanu sau Nastase n-a fost clientelara, nu-si pusesera clientii pana in ultimul post bugetar. Banii nu s-au scurs prin sitele rosii sau albastre, pe contracte masluite care duceau comisioanele in pusculite de partid! Sa ridice primul piatra acela care are constiinta curata!! Ia uite unde erau aia cinstitii si noi habar n-aveam! In opozitie! Problema este ca ne cred prea naivi si prea fraieri.

Initiatorii motiunii ne propun: “salvarea mediului privat, salvarea clasei de mijloc, salvarea bugetelor publice, salvarea politicilor sociale, salvarea educatiei si sanatatii, salvarea pensionarilor”.

Adica salvarea a tot ce misca in tara, ca in celebrul serial Baywatch.

Iata cum:

1. Renegocierea angajamentelor cadru cu FMI, BM si CE.

Inteleg ce inseamna asta. Profitand de gradul redus de indatorare al Romaniei, opozitia va cere si va aplica, chiar fara acordul cu FMI, deficite bugetare enorme, de 10-12%. Sa le plateasca urmasii lui Ponta si Antonescu. Dar daca bancile nu vor avea incredere in economia romaneasca si nu ne vor mai finanta deficitul? Deh, sa fim optimisti!

2. Revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, readucandu-le la nivelul de dinainte de 1 iulie 2010.

Suna bine, dar de unde iau banii? Din evaziunea fiscala, economia subterana, fiscalizarea muncii la negru. Si daca toate astea nu se lasa prinse? Ca doar Dan Nica a condus Ministerul de Interne in 2009! Ei na, sa fim optimisti, tovarasi!

3. Eliminarea coruptiei prin decuplarea clientelei politice de la banul public si transparentizarea folosirii acestuia.

Hai ca ma umfla rasul. Cine spune asta? Nastase, alias matusa Tamara? Geoana, sustinut de SOV si Voiculescu-3 Antene? Antonescu, coleg de partid cu Tariceanu, Patriciu, Fenechiu, Remes, Rusanu, Morega si inca multi altii ? Da prosti ne mai credeti!

Hai, nu ne mai prostiti. Scopul vostru este sa plece astia, sa veniti voi la guvernare. Ca sunteti ca in poezie: “flamanzi si goi si far-de adapost”!

Asa dar, ce as face? Ei bine, as vota motiunea !

Dar cu o conditie. Presedintele sa numeasca premier un tehnocrat, capabil sa dialogheze cu toate fortele politice si sociale, sa “arbitreze”, intr-un fel meciul politic, in sensul ca toate partidele sa aiba sanse egale la viitorul scrutin, fara ca unele sa manipuleze populatia, prin pozitia publica oficiala, bugetul si bazinul de functii publice, in folos propriu. Prin mita electorala si pomeni.

Sa-si duca mai departe lupta politica, sa-si traga lovituri unde-or sti, dar fara sa ia ostatec poporul roman.

Sa ne conduca un guvern care sa se gandeasca la noi, nu cum sa marcheze puncte electorale din orice.

S-or gasi in tara asta si oameni cinstiti, competenti si fara calcule ariviste si politicianiste in minte. Fara spirit de gasca. Fara datorii catre gasca.

Chiar daca gasca se numeste, mai nou, partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu