marți, 23 iulie 2013

Marea porcaiala nationala





Lucrurile au mers prea departe. 

Abia uitasem declaratia,  dincolo de orice uzanta electorala si chiar umana, depasind orice limite ale decentei si bunei cresteri:  „Traian Basescu este un mafiot, un mincinos si un ticalos”, in fata a 18.000 de craioveni in iulie 2012, ca Victor Ponta recidiveaza: 

Pentru Traian Basescu simt dispret, repulsie, lehamite”, declaratie facuta luni seara la posturi tv., direct din Spania.

Sunt declaratiile premierului Romaniei, la adresa presedintelui Romaniei, care ajung aproape instantaneu in cancelariile lumii si la cunostinta romanilor. Inclusiv a acelora care l-au votat presedinte pe Traian Basescu  si n-au mers la referendumul de demitere din functie in 2012.

Nu sunt singurele. Multe altele, care tradeaza complexul Basescu de care sufera Victor Ponta.

"Am inceput sa dam bugetarilor, fie ca sunt medici, profesori sau politisti, banii pe care Basescu i-a furat. Veniti pe 29 la referendum ca sa scapam de cel care v-a taiat salariile si vrea sa le taie din nou", a mai sustinut premierul. 

El le-a mai spus oamenilor ca Traian Basescu este "cel mai mare corupt din Romania" si "protectorul coruptilor", iar lupta impotriva coruptiei poate incepe din 29 iulie daca Traian Basescu va fi demis.

Apropos de aducerea in tara a lui Omar Hayssam: „Eu  nu cunosc şi vreun rol al Preşedinţiei”, dar adăugând imediat: "Ba da, a dat comunicatul de presă".

”Vedeţi pe domnul preşedinte Băsescu pe care nu prea îl mai bagă nimeni în seamă în străinătate şi, atunci, mai face şi el nişte declaraţii pentru presă. Dar şi ce se întâmplă din ce a declarat Băsescu? Nimic! În afară de ştiri în presă, ce altceva? Probabil îşi fac curaj ţuţării de la Mişcarea Populară.

Se pot scrie volume doar cu declaratii de acest fel. Care tradeaza un lucru. Dorinta, intentia, incercarea de a manipula, hipnotiza populatia, electoratul credincios USL, cel care l-a si votat in decembrie 2012. 

Dupa principiul stalinist „se stie” (kak izvestno) cine este vinovat de situatia economica grava a tarii. El este, Basescu, razbunati-va pe el!

Suspendarea a esuat si,  cum singur recunoaste Victor Ponta, i-a adus deservicii imense. In primul rand in ochii partenerilor europeni, care nu pot fi dusi de nas de unii si de altii. Isi iau informatiile direct de la sursa.

Acum Victor Ponta e in corzi. In corzi economice, diplomatice, politice.

Exista varianta sa creada si asculte doar ce-i convine, restul sa ignore pur si simplu. Asa s-ar explica declaratiile ca va aduce 10 miliarde euro in urmatoarele cinci luni, ca rebranduieste Romania in ochii partenerilor (vor fi uitat acestia plagiatul?), ca repara tot ce a stricat Basescu in opt ani. 

Daca si crede tot ce declara, e grav, pentru ca intra in zona psihiatriei.

Daca incearca doar sa pacaleasca populatia este la fel de grav si inutil. 

Elitele intelectuale, ziaristii onesti, chiar populatia activa care compara sursele de informatii cu ajutorul internetului, au vazut ce inseamna tragedia economica din Grecia, Portugalia, Spania, Italia, nu mai pot fi duse de nas. Chiar incercarile unor state precum China si Iran de a controla internetul s-au soldat cu esec. Informatia decide soarta guvernelor si lamurirea populatiei.

Chiar si cei care asteapta indeplinirea promisiunilor din campanie pentru care si-au dat votul, si pentru care guvernul a marit cheltuielile cu administratia cu 700 milioane euro, asteapta mult si bine. Locurile de munca se desfiinteaza, nu se creeaza, preturile la energie cresc si apoi in lant, celelalte preturi.

Uniunea Europeana nu tolereaza prostiile guvernului si le taxeaza ca atare.

Daca ar veni prin  comentatori sau ziaristi, criticile UE n-ar face prea mult rau USL, fiind usor de trecut in zona campaniilor de presa murdare.

Cand le repeta presedintele tarii, au o audienta formidabila. De aici si supararea teribila a lui Victor Ponta.

Lipsa de capacitate de analiza la acest guvern, Guvernul arata ca nu a invata lectiile din ce s-a intamplat in 2007-2013; Sunt propuse proiecte neeligibile, nu stiu ce actiuni pot fi finantate cu bani europeni; Incoerenta si lipsa unei orientari strategice in abordarea obiectivelor tematice; Lipsa unui master plan pt transporturi”.

Toate aceste observatii ale Comisiei Europene, comunicate poporului de insusi presedintele Basescu, l-au infuriat la culme pe Victor Ponta, tocmai pentru ca sunt adevarate si, de cand au aparut, n-a reusit sa le demonteze si contracareze.

Contributia lui Traian Basescu la  stimularea agresivitatii lui Victor Ponta mi se pare una strict necesara.

Daca presedintele, care are acces la informatii si echipe de analiza, care primeste rapoarte regulate de la serviciile secrete,  nu stie adevarul si nu evalueaza corect consecintele unor acte guvernamentale importante, atunci de la cine sa aflam adevarul? 

 De la Bogdan Chireac, Gadea si alte trompete aflate in slujba si platite de trustul lui Dan Voiculescu? Ce interes ar avea acestea sa spuna romanilor adevarul, despre privatizarea CFR Marfa, de pilda? Realizata de nimeni altul, Relu Fenechiu, condamnat apoi la cinci ani cu executare pentru coruptie.

Porcaiala nationala revigorata acum de Victor Ponta are rolul precis de a abate atentia populatiei de la problemele economice cu care se confrunta, de la perspectivele lunilor viitoare cand creditorii internationali s-ar putea uita cu mai multa atentie la atmosfera politica din Romania. 

Si fara bani ieftini de la institutii creditoare, adio USL si guvernul sau. 

Ce spun acum cancelariile internationale si partenerii UE, cei care au bani si conteaza, in primul rand Germania, despre marea porcaiala nationala din Romania, va afla Victor Ponta cat de curand.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu