luni, 15 iulie 2013

Posibila frauda la Bacalaureat la Baia de Fier, judetul Gorj





Ceeace ar trebui sa faca Ministerul Educatiei si nu face, fac ziaristi si observatori din afara sistemului educational.

Iata, semnalez o situatie iesita din normal, la Liceul Tehnologic din Baia de Fier, judetul Gorj.

Din 111 candidati prezentati la Bacalaureat, 83 au promovat, adica 75%, mult peste procentul pe tara al filierei tehnologice, care este 34%, cu mult peste dublul acestei filiere.

Mai mult, 25 de elevi au obtinut medii peste 7, adica 30%, iar majoritatea notelor de la matematica sunt de 7 sau in jur de 7.

Ministerul are posibilitatea sa se convinga daca situatia semnalata este conforma cu pregatirea elevilor, sau tezele aflate in centrul de evaluare zonala demonstreaza ca elevii au fost „ajutati”, daca exista teze identice sau partial identice, ce pot fi anulate si post factum conform art. 96 din metodologia de desfasurare a examenului de Bacalaureat.
Este posibil sa existe inca alte multe licee din tara, cu rezultate mirobolante ca acesta. Este de datoria Ministerului sa spulbere aceste suspiciuni, prin reverificarea si/sau  recorectarea tezelor in alte judete, inclusiv cu participarea la recorectare a unor observatori neutri, ziaristi sau ONG-isti.

Nu procedeaza astfel, atat ministrul Pricopie cat si premierul Victor Ponta se fac complici la fraudarea Bacalaureatului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu