vineri, 19 iulie 2013

Victor Ponta nu scapa de complexul Basescu





S-au inmultit declaratiile prin care Victor Ponta demonstreaza, fara sa vrea, supraestimarea de sine (orgoliu, megalomanie, mitomanie), idealism pasionat, gelozie, revendicare privind un prejudiciu minor sau imaginar. 

Si tinta acestor rabufniri de gelozie, cine sa fie altul, Traian Basescu!

Iata doar o parte din declaratiile care demonstreaza cele de mai sus, dincolo de repetarea obsesiva, la trei minute, „eu sunt premierul acestui guvern”, de parca ar vrea sa se convinga singur de acest fapt miraculos.

Apropos de aducerea in tara a lui Hayssam:

„Eu  nu cunosc şi vreun rol al Preşedinţiei”, dar adăugând imediat: "Ba da, a dat comunicatul de presă".

„Probabil că preşedintele regretă acum acele declaraţii, (ref. la vizita in China, n.n), cred că era supărat. Eu l-aş fi lăudat. El, mai în vârstă, mă vede pe mine, mai tânăr...".

Victor Ponta a adugat că nu îi va solicita preşedintelui un mandat nici la următoarele vizite pe care le va efectua în străinătate, adăugând că mandatul este obligatoriu, conform deciziei Curţii Constituţionale, doar pentru reuniunile Consiliului European.

Alta declaratie:

”Nu mi-a plăcut când l-am văzut, ieri, pe președinte în Moldova vorbind tot felul de lucruri care nu țin de el: că o să dea burse. Nu are nicio treabă cu bursele președintele. E treaba Ministerului Educației și a Guvernului. Că o să facă gazoductul … Nu a făcut niciun gazoduct până acum, îl face Guvernul, m-am întalnit cu premierul Leancă. Astea sunt povești, gogoși”.

Gelos pe vizita la Chisinau a presedintelui Basescu:

 spre deosebire de preşedintele Traian Băsescu voi efectua o vizită la Chişinău, în luna august, care va fi una de lucru, nu sentimentală”.

Suficiente declaratii pentru a ne da seama ca Victor Ponta nu suporta pe altcineva deasupra sa in decizii si putere. Oricum, scandalurile cu indicatii date procurorilor arata ca premierul nu s-a impacat cu independenta justitiei, credincios declaratiilor stiute:
„avem guvernarea dar nu avem toata puterea.” „Vom prelua controlul politic la DNA”.

Revenind la Presedintele Basescu, intelegem acum de ce a vrut sa scape de el in iulie 2012, cu riscul de a-si pune toata Europa in cap. Este singurul om avand greutatea functiei care isi permita sa-l critice, sa-l contrazica, sa-i spuna ca mai are multe de invatat pana sa fie un premier bun.

Toate aceste declaratii, venind nu de la comentatori si ziaristi, pe care nu da doi bani, ci de la posesorul celei mai importante functii in stat, il innebunesc pe Victor Ponta. Pentru ca demonstreaza cetatenilor romani ca nu el este primul om in stat, care sa decida totul de la justitie la educatie, masculul alfa care sa aiba grija de turma ca de propria familie, asa cum si-ar dori si intelege statul de drept si democratia Victor Ponta.

Sa nu uitam rana deschisa de oficialii europeni care prefera sa se consulte cu Traian Basescu in problemele delicate, iar lui Victor Ponta sa-i dea liste cu ce are de facut. Greutatea cu care Angela Merkel l-a primit cinci minute, care in imaginatia lui Victor Ponta au devenit doua ore si jumatate.

Alta rana sangeranda, plagiatul mutat acum la ICCJ, care nu este in subordinea Procurorului General Tiberiu Nitu („Nupu”) si care s-ar putea sa primeasca alta solutie.
Plus condamnarea lui Relu Fenechiu, ministru in cel mai cinstit guvern, plus amenintarile care tin de MCV, esecul Nabucco, CCR care tocmai ce  i-a dat peste cap planurile privind revizuirea Constitutiei si regionalizarea, cei 1100 de mineri blocati in subteran si care-l asteapta la negocieri.

Si noi, nerecunascatorii, nu-i ridicam osanale si ode de multumire ca in timpul lui Ceausescu.

Tanar fiind, nu stiu de ce am senzatia ca Victor Ponta are o zestre „genetica” comunista consistenta si inexplicabila. 

Nu admite reprosuri si critici, se crede detinatorul adevarului absolut in toate domeniile, in care si da indicatii precum odinioara „toarasu prim”, toti cei care i se opun sunt imediat demonizati, in frunte cu Traian Basescu.

A si inceput sa se laude cu realizari economice inexistente, unele ridicole, precum venirea unor investitii de 10 miliarde euro in cinci luni, in timp ce BNR tocmai anunta caderea acestora cu 37% in primele cinci luni din 2013, la 400 milioane euro. O distanta cosmica intre visele de marire ale lui Victor Ponta si realitate.

Regretabil, dar daca nu se redreseaza psihic, Victor Ponta risca sa piarda contactul cu realitatea, sa plece tot mai mult intr-o lume a lui, din care viata se vede deformat, prin iluzorii vitralii frumos colorate.

Asa se intampla cand puterea cade pe umerii unor persoane nepregatite filosofic s-o duca. 

E plina istoria de astfel de conducatori.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu