vineri, 16 august 2013

Din disperare, Ponta arunca in aer justitia romana





Sa declari de doua ori, in ultimele trei zile, ca Basescu face dosar lui Silaghi si i-a facut lui Branisteanu, este o iresponsabilitate vecina cu inconstienta.

Din pozitia de premier al unei tari membra UE si NATO, Ponta isi permite sa declare ca justitia este jucaria lui Basescu, face ce vrea cu ea. 

Asta dupa ce laudase procurorii pentru arestarile directorului adjunct de la APIA si a judecatoarelor spagare.

Cand e justitia lui Basescu si cand nu e?

Prin declaratiile sale inconstiente, Ponta face praf justitia din Romania. Sau, accepta ca minte cu nerusinare pentru scopuri obscure.

Basescu nu ar avea  cum sa faca dosare fara coniventa procurorilor si judecatorilor, pana la varful ierarhiei din justitie. Adica, mii de procurori si judecatori asculta de indicatiile lui Basescu, care peste un an pleaca din post, nu salarizeaza, nu avanseaza in grad, nu evalueaza magistrati. Si atunci, de ce sa-l asculte?

Pentru lupta sa absurda cu Basescu, Ponta arunca cu noroi in justitia romana, terfeleste independenta ei,  cu greu castigata, decredibilizeaza actul de justitie, arestarile si deciziile pe care le ia aceasta in diverse cauze.

De suferit,  sufera  toata Romania, investitorii nu mai vin intr-o tara in care premierul le spune ca justitia nu este independenta, UE nu mai da fonduri unei tari care nu este stat de drept, NATO se va uita de doua ori daca interesele de securitate sunt aparate intr-un stat fara justitie independenta.

Premierul Romaniei este un ins iresponsabil, gata sa arunce tara in haos economic si social, pentru razboiul sau personal cu Traian Basescu.

Care sa fie cauzele?

1.     Ponta a aflat ca in dosarul lui Dragnea de la referendum apar interceptari  care-l incrimineaza si chemarea sa la DNA este iminenta.
2.     Presiunea PNL-Voiculescu a devenit formidabila, odata cu defilarea familiei Voiculescu la DNA si condamnarea lui Fenechiu. Gruparea PNL-Voiculescu l-a amenintat pe Ponta cu ruperea coalitiei la inceputul sesiunii parlamentare, daca nu incaleca procuratura.
3.     Este posibil sa existe si alte dosare care-l provesc pe Ponta, de exemplu dosarul procurorului Panait.
4.     Ponta „fezandeaza” populatia pentru o noua suspendare a presedintelui, ca metoda de a abate atentia populatiei de la esecul economiei. Cu consecinte internationale si economice catastrofale pentru Romania, dar cu speranta ca va avea, in sfarsit, toata puterea, inclusiv justitia.

Victor Ponta se angajeaza intr-un joc extrem de periculos, cu consecinte incalculabile pentru viata si nivelul de trai al cetatenilor Romaniei. O face fara sa-i intrebe daca sunt sau nu sunt de acord cu aventurile sale iresponsabile.

Un comentariu:

  1. nu este nimic nou,asa a facut si asa va face iar gloata il urmeaza pentru ca majoritatea din romania nu vor stat de drept,de la cel mic la cel mare le place jmecheria ce duce sigur la saracie.

    RăspundețiȘtergere