sâmbătă, 17 august 2013

Ponta a batut palma cu PNL-Voiculescu si declara razboi justitiei





In vacanta tocmai incheiata, Ponta a luat cea mai nefericita decizie, care-i va ingropa definitiv cariera politica: a batut palma cu PNL-Voiculescu si a inceput asaltul asupra justitiei.

Context

Speranta ca odata plantat tata Nitu („Nupu”) la carma Parchetului General, acesta va domoli elanul DNA, s-a spulberat.

Defilarea familiei Voiculescu pe la sediul DNA, tremuratul lui Ciuvica in fata aceluiasi sediu, condamnarea lui Fenechiu, apropierea finalizarii dosarului ICA, iminenta trimitere in instanta a dosarului Dragnea, dosar care contine, posibil, interceptari compromitatoare si pentru Victor Ponta, trimiterea la ICCJ a contestatiei privind solutionarea plagiatului lui Ponta, arestarea directorului adjunct de la APIA, mana stanga a lui Voiculescu, procesele privind incompatibilitatile primarilor si sefilor de CJ ai USL,  toate aceste fapte si probabil si altele,  cunoscute sau nu publicului, i-au facut pe Antonescu-Voiculescu sa-i dea un ultimatum lui Ponta. 

In plus, toate planurile de acaparare a ultimelor active din economia comunista si mulgerea bugetului de stat prin contracte si functii publice se duc de rapa, daca DNA aresteaza, unul cate unul, pionii plantati in functiile care permit accesul la bani publici.

Ultimatumul consta in: declara razboi justitiei si lui Basescu, cu orice costuri, sau la 1 septembie zboara din functie printr-o motiune de cenzura, USL continua guvernarea cu alt premier, sau, si mai rau, PSD zboara de la guvernare si se cauta o alta majoritate.
Pus cu spatele la zid, Ponta a acceptat si a venit in tara chitit sa duca la indeplinire planul stabilit cu Antonescu si Voiculescu.

Ce rol are Basescu, in tot acest scenariu?

Doar faptul ca e port-drapelul independentei justitiei. Lovind in Basescu, Ponta loveste prin ricoseu in justitie, care, nu-i asa, serveste interesele lui Basescu si a sustinatorilor sai. Aceasta e tinta finala, nu Basescu, care nu are prerogative sa se opuna planurilor de furt din bugetul de stat ale USL. Doar DNA are aceasta capacitate si, mai nou, impreuna cu SRI.

Acuza ca Basescu i-a facut dosar lui Branisteanu este cusuta cu ata alba, toata lumea a vazut la tv-uri ca Nastase n-a avut nimic. Ba chiar si din declaratiile lui Nastase rezulta acelasi lucru. Si atunci, de ce sa-l tii in spital o saptamana, stiind ca este arestat? 

Este posibila o noua suspendare a presedintelui Basescu, schimbarea de catre inlocuitorul sau a sefilor de parchete si a presedintei de la ICCJ, astfel incat toata suflarea romaneasca sa inteleaga cine detine puterea. Puterea absoluta, nu doar guvernarea. Iar procurorii si judecatorii sa nu aiba incotro si sa pupe ghiulurile jupanilor Ponta, Antonescu, Voiculescu.

Acesta este planul. Ce sorti de izbanda are?

Aproape zero. Si iata de ce.

1.     Cei 7,5 milioane sustinatori USL, anti-Basescu, ramasi in decembrie 2012 vreo 4,5 milioane, s-au trezit si ei dupa o judecata simpla: „nici astia nu-s mai breji”!  Baile de multime ale lui Traian Basescu, fara sa intampine ostilitate sau huiduieli, au demonstrat echipei Ponta-Antonescu-Voiculescu ca presedintele este pe cale sa-si recastige popularitatea si increderea populatiei, pe fondul neputintei actualei puteri de a aduce un trai decent. Ori, timpul se scurge in favoarea presedintelui Basescu si a fortei politice pe care acesta  o coaguleaza.
2.     UE si NATO nu vor tolera derapaje de la principiile statului de drept, cu atat mai putin un atac violent asupra justitiei. Ponta se joaca cu focul, si stie acest lucru. Dar amenintarea ca dupa 1 septembrie nu va mai fi premier este mai puternica.
3.     De regionalizare, schimbarea Constitutiei, repornirea economiei, s-a ales praful. Dragnea nu numai ca s-a dat la fund datorita dosarului de la DNA, dar si baronii locali fac o opozitie furibunda la pierderea feudei  pe care o  stapanesc.
4.     Investitiile straine s-au prabusit, fondurile europene nu vin in ritmul in care se spera, asa ca „imbunarea” populatiei cu locuri de munca si venituri mai mari s-a spulberat si ea.
5.     Presa, in majoritatea ei independenta si corecta, inclusiv majoritatea posturilor tv, critica si comenteaza cu asprime toate derapajele de la statul de drept ale lui Ponta. Doar Antena 3 a ramas pe baricade si pierderea ei ar echivala, pentru Ponta, cu un dezastru.
6. Justitia si SRI sunt masinarii imense, care odata pornite nu mai pot fi oprite. Suportul SRI, fara de care DNA nu s-ar descurca in dosarele aflate pe rol,  arata ca institutiile statului au devenit puternice, si-au luat rolul in serios si nu suporta abateri de la statul de drept. 

In concluzie, Ponta joaca acum ultimul scenariu al carierei sale politice. Din pacate unul negru, alaturi de Antonescu si Voiculescu, care-l va trimite direct la groapa de gunoi a istoriei.


A-i crede prosti pe cei 7,5 milioane este cea mai buna dovada de prostie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu