sâmbătă, 5 octombrie 2013

Victore, mai da-le 100 lei...



Mi-am adus aminte de spusele Elenei Ceausescu, in balconul CC al PCR, la celebra manifestatie din decembrie 1989. 

Cam acelasi lucru il face si Victor Ponta cand promite marirea pensiilor si salariilor in 2014, cand de fapt habar nu are daca va avea bani sau nu.

Victor Ponta este la mare inghesuiala. Nu-i iese nimic. 

Rosia Montana va fi respinsa de Parlament, iar santajul si amenitarile RMGC s-ar putea transforma in realitate, atacul isteric la procurorul Lucian Papici a alertat ambasadele straine si oficialii europeni si americani, Codul insolventei care se vrea pisica aratata institutiilor media care-l critica a starnit un val de reactii negative interne si internationale, Crin Antonescu da cu el de pamant in timp ce  Ponta zice ca e liniste in USL, dosarul Dragnea-referendum est epe punctul de a ajunge in instanta, deci public, cu cine stie ce inregistrari si dovezi care pot spulbera ce a mai ramas din imaginea publica a lui Ponta.

Premierul este la ananghie si are reactia lui Ceausescu: le mai da 100 de lei votantilor USL, doar, doar ii va amagi inca odata.

Cam greu. Li s-au lungit urechile si uscat gura de foame. Ii tot amageste, cand Iliescu, cand Nastase, cand Ponta si nimic. Nu pica nici bani nici mancare. Ca nu e de unde.

Mai lucizi sunt liberalii. Cand au vazut ca de promisiunile economice ale USL s-a ales praful, nu stiu cum sa plece mai repede de la guvernare, fara sa zica electoratul ca i-a tradat. Singura sansa e sa-l infurie suficient de mult pe Ponta si pe tata socru, sa-i dea afara.  Dar nici Ponta nu e nedus la biserica, stie ce vor liberalii.

Cert este ca Romania este la mare inghesuiala. Ponta calca in strachini orice ar spune si face, nu mai asculta de nimeni si de nimic, are impresia ca doar el stie ce e bine si ce e rau.

A reusit sa infurie si tv-urile, pentru a spune celor amarati si multi, care l-au votat: vedeti, eu vreau sa iau de la ciocoi, de la tv-uri, sa va dau voua, saracilor. Cat va tine acest gen de abureala, vom vedea. Ca doar vorbele nu tin de foame. Mai trebuie si ceva substante organice.

Si mai e ceva. Cresterile de preturi, de taxe si impozite, intretinerea la apartamente, rad orice presupusa crestere de pensii si salarii. Puterea de cumparare a cetatenilor, aceea care conteaza de fapt, se prabuseste de la o luna la alta, si nici n-a venit inca iarna.
Sa vedem la primavara, dupa o iarna care se anunta a fi grea, cu ce argumente ne cheama Ponta la vot la europarlamentare. 

Daca va mai avea cuvinte si glas pentru vesnica aburire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu