marți, 19 noiembrie 2013

Guvernul nu gaseste doi covrigi de copil. Dar mareste de 25 de ori veniturile clientelei



Guvernul nu gaseste doi covrigi de copil. Dar mareste de 25 de ori veniturile clientelei

Acestea sunt stirile de ieri. Senatul a respins, la recomandarea Guvernului, marirea alocatiei pentru copii cu 1,8 lei. Doi covrigi, o acadea sau cateva bombonele. N-au existat resursele financiare pentru copiii patriei.

Tot Guvernul a gasit banii necesari sa mareasca de 25 de ori indemnizatiile de sedinta a reprezentantilor statului in AGA, in Consiliile de Administratie, ale companiilor proprietate de stat. 25% din indemnizatia managerului. Daca acesta are 12.000 euro, suma obisnuita,  uneori se merge si pana la 24.000 de euro, atunci reprezentantul statului castiga 3000 euro pe sedinta. 

Da cine sunt acesti reprezentanti? „Norocosii” partidelor, cei care au facut, ei sau familiile lor, servicii, donatii importante,  partidelor aflate la putere. Sau sunt odrasle, pupile, amante, cumnati, nasi, cumetri, ai puternicilor zilei. 

Din ciclul „vocea si talentul”, cum zicea Liviu Dragnea explicand ce cauta o  cantareata de muzica populara in serviciul anticoruptie al ministerului sau.

Aceste personaje n-au avut si nu au criterii de performanta pentru banii primiti. Au scufundat companii de stat, le-au dat pe mana „baietilor destepti”, ca la Oltchim sau Hidroelectrica, fac doar act de prezenta si, dupa cateva ore  de sedinta, buzunarele li se umfla cu 3000 de euro. Din care, o parte, merg la pusculita de partid.

E clar  de ce nu vrea statul sa se desparta de companiile falimentare aflate in proprietatea sa? Unde si-ar mai plasa, Dragnea, Ponta, Antonescu si restul camarilei, odraslele, amantele, rudele, oamenii aflati in siajul puterii, in clientele de partid?

Sigur, probabil sumele nu sunt comparabile, dar e vorba de solidaritatea umana, clamata pana la sufocare cand era in opozitie actuala putere si imputata vechiului regim. 

Solidaritate cu alegatorii care te-au votat cu entuziasm, sa capete si ei doi covrigi la alocatia pentru copii. Cum sa le refuzi si acesti doi covrigi?

Acum se creeaza prapastia, uriasa, generata de ura, disperare, neincredere, intre alesi si alegatori. 

Spre comparatie, dupa razboi, ministri germani mancau la gamela, pe strada, cu muncitorii de la demolari. Din solidaritate, nu de altceva.

Cetatenii Coreei de Sud si-au dus inelele, verighetele, bijuteriile la trezorerie, in momente financiare dificile, ca sa-si scoata statul din impas.

Iar in Romania, in momente economice dificile, statul refuza doi covrigi fiecarui copil, dar gaseste suficienti bani sa umfle de 25 de ori buzunarele clientelei.

Noi i-am ales, noi ii suportam, pana la viitoarele alegeri. 

Propun ca alegerile parlamentare sa fie in fiecare an, sau macar la fiecare doi ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu