sâmbătă, 28 decembrie 2013

Stima noastra si mandria, Victor Ponta, Romania



In primele secunde am avut impresia unei intoarceri in trecut. S-au sters 25 de ani din viata si m-am intors in 1988, la al IV-lea Congres al PCR.  Si ascultam TVR, singura televiziune, daca nu punem la socoteala si pe cea bulgara.

Romania TV a difuzat, in a treia zi de Craciun, un clip drept oda inchinata de prietenul Ghita conducatorului iubit, VICTOR PONTA!

 „Cresterea economica ne-a depasit asteptarile”, „sectorul energetic a scapat de baietii destepti” (pana vin altii, si ai destepti, n.n).

„2013 a fost un an de crestere economica peste asteptari, cea mai mare din UE, exporturile la cel mai mare nivel de dupa 1989” (cum de nu s-a simtit si in incasarile bugetare, daca au fost necesare doua rectificari negative, greu de priceput. n.n).

„Salariile au crescut, iar pensiile au fost majorate” (si atunci, de ce datele statitice arata o diminuare a consumului intern, sa-i fi apucat pe romani, brusc,  pasiunea economisirii? n.n)

„Educatia a primit atentia cuvenita” (pacat ca inregistram un abandon scolar imens, 30%, la trecerea spre clasa a IX-a, iar o inregistrare de ultima ora ne arata mizeria din educatie, o invatatoare care se  cearta cu parintii ce nu inteleg sa dea spagile cuvenite personalului scolii).

„sanatatea s-a pus pe picioare in 2013, toate arieratele au fost platite” (de unde au aparut spitalele groazei, la Ploiesti, Focsani, Institutul Oncologic Bucuresti, etc.)

„Cea mai mare schimbare adusa de 2013 a fost descentralizarea” ( Legea este la CCR, apoi va merge la presedinte, n-a fost inca nicio schimbare si nu se stie daca si cand va fi, cu ce beneficii si pentru cine).

„Au fost inaugurati 300 km de autostrada” (cea mai gogonata dintre toate minciunile, circa 600 de km sunt de toti, si jumatate au fost dati in folosinta intr-un an, 2013!)

Da, pentru cateva minute m-am crezut in epoca de aur, urechile imi tiuaiu de corul arhicunoscut: 

Stima noastra si mandria, Victor Ponta, Romania!

Poporul, Victor Ponta, Romania!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu