marți, 3 decembrie 2013

Victor Ponta nu contrazice argumentele Presedintelui Basescu legate de acciza la combustibil


Din toatea discutiile si argumentele aduse in legatura cu supra accizarea benzinei si motorinei, n-am auzit ca Victor Ponta sa contrazica argumentele Presedintelui, conform carora banii rezultati se duc la ministerului lui Dragnea. Care ce sa faca cu ei? Ii repartizeaza primarilor USL.


Transferurile acestea de la  bugetul central la bugetele locale au fost dintotdeauna parte a pacatului originar: dai banii la primari, care iti asigura castigarea viitoarelor alegeri, si mai dau si la pusculita de partid. 


Toti stiam, iar presedintele Basescu spune cu voce tare ce este clar  de mult pentru  toti. Banii publici se duc pentru mita electorala, pentru ca baronii locali sa faca ce stiu ei mai bine, sa mituiasca alegatorii dupa retete brevetate de 23 de ani. Masinaria de partid, unsa cu bani publici, intra in functiune si castiga alegeri.


Nou e altceva. Cinismul a ajuns la un asemenea nivel, ca premierul Ponta nici nu mai neaga acest procedeu. 

 
Da, pare sa zica Victor Ponta, asa este. Dar nu aveti ce sa ne faceti. Am primit 70% din voturi sa facem ce vrem, chiar daca Presedintele se opune o singura data, a doua oara va promulga bugetul, ca-l obliga legea. 


Iar cetatenii, alegatorii, ce sa ne faca? Nimic. Ne suporta pana in 2016, cand eventual ne trantesc la vot. Dar pana atunci, ne facem plinul, noi si baronii, primarii nostri, activistii de partid, din bugetul public prin contractele cu statul care au intrat in reflexul conditionat al conducatorilor si alesilor nostri. 


Si daca pierdem alegerile in 2016, nu-i bai. Cu teschereaua plina plecam in tarile calde. Asa au procedat si conducatorii Greciei. Si le-a mers.

Justitia nu prea are ce sa ne faca. Daca respectam legislatia referitoare la licitatii, faptul ca o panseluta costa 4 euro, in sine nu e fapta penala. Asta a fost piata la momentul acela. Curtea de Conturi nu poate controla zeci de mii de ordonatori de credite, principali, secundari, tertiari, iar presa latra in timp ce caravana merge.


Iar acciza la benzina si motorina se incaseaza automat, nu trebuie sa ne batem capul cu evaziunea fiscala.

Aici s-a ajuns cu cinismul fraudarii banului public. Nici macar nu se neaga. 

 
Da, asa este, spune prin tacere Victor Ponta,  facem ce vor muschii nostri, ca am castigat zdrobitor alegerile.


Iar presedintele Basescu, mai mult decat sa strige, „hotii, hotii”, nu are ce face.


Ramane sa vedem in ce masura populatia inghite  cinismul furtului banului public,  dus la extrem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu