vineri, 20 iunie 2014

Drama unui presedinte si independenta justitiei

Planul uman

Sigur ca in plan uman, personal si familial, presedintele Traian Basescu traieste o drama. 

Justitia independenta, obiectivul luptei sale de 10 ani,  face o victima in propria familie, si nu oricine, chiar fratele sau, Mircea Basescu.

O ironie a sortii, care deseori joaca feste si oamenilor mari, cu putere de influentare a destinelor unei natiuni.

Prima reactie a presedintelui,  la drama pe care o traverseaza, a fost impecabila.
„între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”.

Este consecinta fireasca a crezului presedintelui: justitia independenta este primul pas spre „vindecarea” unei natiuni afectata de cancerul nemilos al coruptiei, generata de clanurile mafiote formate din politicieni si afaceristi verosi.

In istoria umanitatii exista cativa conducatori de stat care au tras popoarele inainte, dupa ei, in ciuda inertiei si conservatorismului lor. Intre ei, Traian Basescu.

Independenta justitiei

S-a prabusit mitul ca justitia este condusa si manevrata de Traian Basescu. Toate sustinerile anterioare, ale dusmanilor justitiei,  s-au naruit si ele.

In concluzie, toate condamnarile anterioare, ale unui fost premier, ministri, parlamentari, n-au fost influentate de cineva, pur si simplu justitia si-a facut datoria, si-o va face si in continuare.

Nimic  si nimeni nu va mai putea pune sub semnul intrebarii deciziile justitiei, este consecinta pozitiva a ultimelor evenimente.

Toate atacurile impotriva justitiei vor avea acum o miza clara, independenta de persoana Traian Basescu: salvarea penalilor, politici sau aflati in sfera politica,  de deciziile definitive care se apropie cu repeziciune pentru unii dintre ei.

Sunt edificatoare declaratiile lui Victor Ponta, din biroul caruia baronul Duicu facea trafic de influenta:

„Nu ma dezic de Duicu, Prioteasa, si toti ceilalti”.
„Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim" (cel al justitiei).
„Dupa decembrie, ii vom face dreptate lui Costica Nicolescu si celorlalti multi”.
„Dupa ce vom lua controlul politic la DNA”.

Simte Victor Ponta ca justitia, DNA, se apropie si de persoana sa?

Este din ce in ce mai clar ca toate manevrele carora i-au cazut victima Mircea Basescu au fost initiate si conduse de Voiculescu. 

Simtind veriga slaba, Voiculescu a instrumentat si pus in opera interceptarile si filmarile, pentru care clanul Bercea nu avea aparatura si priceperea de a le utiliza, edita, prelucra, in sensul dorit de interesele lui Voiculescu.

Postul tv Antena 3 a declansat campania, nu impotriva lui Traian Basescu, in primul rand, ci impotriva sefei DNA, Codruta Kovesi si a sefei ICCJ, Livia Stanciu.

Afirmatiile de ultim moment ale lui Bercea Mondial, ca ar fi dat 2 milioane de euro, inclusiv acestora, sunt dovada ca totul a fost instrumentat de la inceput de catre Voiculescu, sa duca la decredibilizarea a sefilor a doua institutii extrem de importante.

Nici n-ar fi prima oara. Au fost in trecut numeroase alte incercari de acelasi fel, soldate cu esec, dar acum a fost depistata veriga slaba, Mircea Basescu.

Planul politic

Cu exceptia Partidului Miscarea Populara, cealalta parte a lumii politice, in frunte cu Victor Ponta, s-a repezit sa reclame demisia presedintelui, desi nu i se pot imputa faptele unui frate in varsta de 60 de ani.

Victor Ponta isi permite sa ceara demisia presedintelui Traian Basescu, tocmai cine?

Un personaj cel putin dubios,  dovedit plagiator de Universitatea din Bucuresti, un personaj din biroul caruia baronul Duicu facea trafic de influenta, care a cerut parlamentarilor sai sa faca scut impotriva cererilor procurorilor de cercetare/arestare a unor deputati si senatori, care si-a declarat in numeroase randuri solidaritatea cu baronii proprii anchetati de catre DNA.

Liberalii s-au repezit si ei sa ceara demisia presedintelui Basescu, continuare fireasca a loviturii de stat din iulie 2012. Ceeace inseamna ca nu regreta si nu se dezic de toate derapajele antidemocratice din ultimii 2 ani.

Iar propusa fuziune cu PDL, inseamna ca viitorul partener, PDL, isi asuma si este de acord cu toate derapajele antidemocratice ale PNL, daca nu cere clarificari, nu-i mai condamna, nu-i mai critica, inclusiv pentru intrarea in corul condus de PSD, care cere demisia lui Basescu.

Ce-ar fi fost Romania fara Traian Basescu? 

·        Traian Basescu a fost primul presedinte si om politic care a rupt, in 2005, contractul nescris din lumea politica, acela de a nu se baga unii pe altii la inchisoare pentru coruptie si devalizarea bugetelor statului, odata cu alternanta la guvernare.

·        Traian Basescu a eliberat justitia de sub cizma politicului, prin aducerea unor personaje cheie la conducerea unor institutii cheie: Monica Macovei, Daniel Morar, Codruta Kovesi, Livia Stanciu, George Maior.

·        Ca urmare, un fost premier, ministri, parlamentari, baroni, sefi de Consilii Judetene, zac in inchisoare, sunt in curs de judecata si isi asteapta sentintele, sau in faza cercetarii penale. 

·        Traian Basescu a adus respectul lumii civilizate pentru Romania, cand aceasta privea oripilata la nivelul de coruptie si furt la care se preta clasa politica.

·        Politica externa si de securitate, care ne-a permis intrarea in UE si consolidarea participarii la NATO, sunt opera directa a pesedintelui Traian Basescu.

Toata lupta lumii politice, cu exceptia PMP, este pentru revenirea tarii la paradigma Nastase de guvernare, in care hotia, coruptia, devalizarea bugetelor tarii, subordonarea totala a institutiilor statului, in special a celor din justitie, sa permita politicienilor sa exploateze in interes propriu economia Romaniei, ca adevarate structuri mafiote foarte bine organizate.

De aici si batalia pentru eliminarea lui Traian Basescu, daca se poate chiar inainte de sfarsitul mandatului sau. 

Aceasta este cheia in care se pot citi ultimele evenimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu