marți, 24 iunie 2014

Mizele scandalului Bercea Mondial





Toata manopera Ponta-Voiculescu, inca nefinalizata, are drept obiectiv crearea unei emotii puternice in sufletul si familia presedintelui Basescu, care sa-l determine sa demisioneze rapid.

Speranta era ca familia sa-l influenteze suficient de mult, cu argumente de genul: „te-ai sacrificat destul pentru popor, acum e momentul sa ai grija si de familia ta”, s-a spulberat dupa interventia ultima a presedintelui, care a exclus demisia si a anunta ca-si duce mandatul pana in ultima zi.

Care erau mizele care i-au indemnat pe pucisti sa treaca la un nou scenariu, asemanator cu  cel din 2012?

1.     Razbunarea. Voiculescu, dar si Ponta sunt extrem de razbunatori. N-au vrut sa-l lase pe Basescu sa plece din functie, fara sa „i-o traga”. Ti-ai batut joc de noi, gandeau cei doi, lasa ca ti-o facem si noi.  Voiculescu a anuntat ca Basescu nu-si va incheia mandatul in mod normal.

2.     Castigarea alegerilor prezidentiale de catre Ponta.  In cazul alegerilor anticipate, in maximum 90 de zile, posibil chiar mai repede, Ponta ar fi castigat, cu o opozitie inca nedezmiticita si neorganizata, fara un candidat profilat si bine plasat in piata electorala. Presedintele Basescu a si anuntat ca-l va demola pe Ponta, ca se va opune din toate puterile ca acesta sa castige.

3.     Slabirea determinarii institutiilor din justitie. Cu schimbarea presedintelui, speranta era ca DNA, SRI, alte institutii importante, s-o lase mai moale, stiut fiind ca numirile conducerilor lor depind de presedinte. Nu sa intoarca armele cu 180 de grade, dar macar cu 90.  In felul acesta finalul procesului ICA, eventuala implicare penala a lui Ponta, pentru trafic de influenta in cazul Duicu, sau in cazul ASF, sa fie altele, nu cele care se profileaza acum.

Sa vedem ce alte „bombe” are pregatite Voiculescu  in sertarele antenelor, carora le va aprinde fitilul in zilele urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu