duminică, 29 iunie 2014

Ponta, tot mai aproape de DNA



Referatul procurorilor DNA,  care au cerut mentinerea in arest a lui Adrian Duicu, limpezeste unele lucruri ramase neclare in acest caz.

Procurorii DNA spun in referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestarii lui Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, ca Petre Toba, s-a prezentat la Guvern, pe 13 iunie 2013, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu.

Citam din referatul procurorilor:

„mai multe persoane au fost audiate in calitate de martor si au fost solicitate inscrisuri de la mai multe institutii, mijloacele de proba astfel administrate confirmand situatia de fapt".

In acest sens, procurorii  mentioneaza, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)".

Potrivit referatului DNA citat, la data de 20 martie 2013 fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Mejedinti, Adrian Duicu,  i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea data adjunct al secretarului de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sa discute cu Petre Toba in sensul de a obtine promovarea lui Stefan Ponea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Mehedinti la data faptelor, intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

La data de 11 iunie 2013, Duicu ii comunica lui Dumitrescu ca, pe data de 13 iunie 2013, intentioneaza sa mearga la premier: "Ma duc la premier dimineata si o sa-l pun si pe premier sa sune, ca eu vreau sa-l stabilizez pe acesta bine acia", se arata in referatul procurorilor.

Reactia lui Victor Ponta, aflat in Afganistan, la Kandahar, a fost:

"Nu l-am chemat niciodata pe dl Toba sa se intalneasca cu dl Duicu”.

Sa reamintim o alta zicere a premierului: „nu ma dezic de Duicu, Prioteasa si toti ceilalti”. 

In aceste conditii, nu este imposibil ca premierul Victor Ponta sa fie pus sub acuzare pentru trafic de influenta, dupa ce procurorii au adunat fapte, marturii, interceptari, toate aflate la dosarul cauzei. Inclusiv marturiile arestatilor Duicu si Ponea. 

Procurorii DNA au dovedit, cu ocazia arestarii fratelui presedintelui Basescu, ca nu au inhibitii sa aplice legea, indiferent de sonoritatea numelui persoanei aflate in cercetare.  In plus, nu mai pot fi acuzati ca lucreaza la dispozitia si dupa indicatiile presedintelui Basescu. 

In zilele urmatoare vom afla daca aceasta ipoteza este corecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu