sâmbătă, 28 iunie 2014

Vasile Blaga, groparul PDL. „PDL a murit, traiasca USL-02”



PDL a facut si lucruri bune, in guvernarea Boc-Basescu. A eliberat justitia de sub cizma politicului si a oprit economia din caderea libera in care o lasase guvernarea Tariceanu. Cu sacrificiile de imagine cunoscute.
In loc sa valorifice aceste realizari importante, Vasile Blaga „livreaza” PDL lui Iohannis si PNL, fara urma de nostalgie si regret pentru ce a insemnat PDL in istoria acestei tari.
Cu vaga speranta ca va opri partidul stat PSD.
Dar PNL nu se deosebeste prea mult de PSD, iar istoria „ispravilor” sale este mai mult decat edificatoare:
     1. Suspendarea lui Traian Băsescu în 2007, în ciuda faptului că Preşedintele nu încălcase Constituţia.
2. Lovitura de stat din vara lui 2012, când imaginea României a fost, practic, pulverizată în ochii partenerilor internaţionali şi s-a călcat în picioare statul de drept.
3. Aducerea la guvernare a PSD şi punerea acestui partid în pole-position pentru a acapara toată puterea în România. Riscul major pe care îl avem de înfruntat astăzi este cauzat de setea de putere şi resurse a liberalilor.
4. Liberalii au participat activ la dezastrul guvernării Ponta, girând acest Executiv incompetent în toate măsurile pe care le-a luat – inclusiv introducerea celor 35 de noi taxe şi impozite, printre care acciza pe benzină şi motorină, taxa pe stâlp sau cea pe terenurile agricole.
5. PNL a fost părtaş la „marţea neagră”. Chiar săptămâna aceasta, au participat tacit la un proiect legislativ care prevede că primarii şi preşedinţii de CJ pot face parte din adunările generale ale companiilor locale de utilităţi, rezolvând astfel un proces al lui Klaus Iohannis cu ANI.
6. A făcut scut împotriva Justiţiei în Parlament în jurul aleşilor proprii cu probleme în Justiţie: Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Tudor Chiuariu. Mai mult, au criticat în repetate rânduri, instituţiile Justiţiei, mai ales DNA şi ANI.
7. Prin vocea lui Crin Antonescu, liberalii şi-au propus în 2010 să distrugă PDL, să-l facă să dispară de pe scena politică românească. Şi, iată!, sunt foarte aproape să reuşească în acest deziderat al rău.
8. PNL este un partid care s-a pus în slujba securistului Dan Voiculescu, realizând o alianţă cu PC (ACD), tocmai pentru a obţine susţinere mediatică. Liberalii au arătat astfel că au coloana vertebrală îndoită.
9. Liberalii nu se deosebesc prea  mult de PSD-işti în ceea ce priveşte baronii locali ai partidului. Uioreanu sau Stavarache nu diferă cu nimic de Duicu sau Mazăre.
10. Şi-au bătut joc de proiectul de modificare a Constituţiei, punând în fruntea comisiei un Crin Antonescu mai interesat de prerogativele proprii, pentru că îşi imagina că va ajunge Preşedinte din partea USL, şi un infractor dovedit (Chiuari
u)
Ignorand toata aceasta istorie toxica, Vasile Blaga ingroapa PDL in cel mai josnic proiect, un partid mare de „dreapta”, care va sfarsi tot in bratele PSD, printr-un acord tacit sau explicit privind impartirea „ciolanelor” presedinte-premier. 

Aproape sigur partidul rezultat din fuziunea PNL-PDL il va sustine pe Ponta la presedintie, in schimbul promisiunii ca va obtine functia de premier, o noua gogoasa a lui Ponta, pe care doar naivii o pot crede.
 
In concluzie, PDL a murit, traiasca USL-02.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu