duminică, 20 iulie 2014

Noua fratie PSD+PNL+PDL



Ma tot intrebam ce castiga PDL din „impreunarea” cu PNL. Cum de accepta oamenii onesti din PDL aceasta combinatie toxica.

Adevarat este faptul ca documentele, Statutul si Programul Politic scrise pentru viitoarea formatiune  sunt relativ moderne si acoperitoare, dar cand s-au impiedicat partidele in cateva biete foi de hartie?

Alta intrebare: ce castiga PDL din aceasta comuniune?

Are structuri teritoriale mai puternice, comparativ cu PNL, are un aport important la modernizarea Romaniei, dat de guvernarea Boc, nu are pacate de genul lovitura de stat din 2012, martea neagra, acoperirea parlamentarilor penali, votul pentru cererea de demisie a presedintelui Basescu, etc. 

Dupa fuziune, PDL va trebui sa-si asume si aceste pete negre ale istoriei PNL, pentru ca n-a conditionat fuziunea de lepadarea de ele. 

Riscul ca noul partid, denumit in continuare PNL, sa fie asimilat, mai degraba, cu tot ce a insemnat PNL  in ultimii 10 ani, inclusiv cu catastrofala  guvernare Tariceanu, sustinuta de PSD, cu cele doua suspendari ale presedintelui Basescu, este extrem de mare.

Ce voia PNL de la suspendarile presedintelui Basescu? Sa-si scape oamenii de justitia independenta, protejata de Traian Basescu, este un adevar acceptat de toata lumea care judeca cu propriul creier. 

Ce va dori in continuare PNL gonflat cu PDL? Acelasi lucru. Imunitate pentru baronii si inaltii functionari de stat care fura din bugetele tarii.

Si atunci, ce-a fost cu spargerea USL?

In opinia mea, un foc de artificii pentru ochii fraierilor si naivilor. In realitate, un joc explicit sau implicit pentru a castiga voturi si din stanga si din dreapta, pentru impartirea „frateasca” a functiilor de presedinte si premier. Daca dreapta, adica PNL gonflat, castiga presedintia, il pastreaza pe Ponta premier. Invers, Ponta va numi un premier de la PNL sau pe Tariceanu, pe care l-a mai santajat odata, stie cum reactioneaza. 

Cam acesta ar fi planul, cu obiectiv final recucerirea controlului politic asupra justitiei.
Cu o noua conducere la ICCJ, s-ar mai da aprobari de ascultari si interceptari pe banda rulanta, asa cum se dau acum? In mod sigur, nu. Si cine se teme de aceste ascultari? Cine fura, ceilalti, cei cinstiti, de ce sa se teama? 

Iata cum se scrie istoria politica de la noi.

Cad in plasa acestei capcane si oamenii cinstiti din PDL. Care n-au fost intrebati daca vor sau nu vor fuziunea cu PNL. Si care spera ca Statutul sa-i apere de la derapajele si naravurile puciste ale PNL. 

Sfanta naivitate! 

Toata aceasta cavalcada fuzionara isi va arata coltii in curand, la modul de desemnare a candidatului la prezidentiale. Urmeaza trezirea, iar intrarea in turul doi a candidatilor Ponta si Antonescu simplifica lucrurile si demonstreaza ca am avut dreptate.
Ponta si Antonescu s-au certat de ochii electoratului, in realitatea au ramas la fel de uniti intru apararea penalilor si furtului din bugetele tarii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu