sâmbătă, 23 august 2014

Victor Ponta a incurcat-o. Ori isi salveaza clientela de DNA, ori pierde presedintia



Ponta nu mai e crezut de proprii baroni si puscariabili.

Vin tot mai multe stiri ca la  ultima sedinta a capilor PSD din delta au sarit scantei.  Principal subiect a fost  acesta: ne scapi din ghiarele DNA, sau spui adio presedintiei.

Ponta si-a mai aburit odata puscariabilii si in decembrie 2012. Le-a promis ca daca castiga alegerile ii scapa de DNA.

Nu numai ca nu i-a scapat, dar procurorii si-au amplificat eforturile, judecatorii au pronuntat sentinte definitive, asa ca avem acum o intreaga lista de psd-isti, lunga de tot, care  au luat un contact dur cu justitia: Liviu Dragnea, Nicolescu,  Adrian Duicu, Constantinescu, Mazare, Bunea Stancu, Oprisan, Dan Sova, Badalau, Prioteasa, Mircea Cosma, Radu Cosma, Isaila, Sorin Constantin Lazar, Boscodeala, Ghiveciu Marian, Mocanu Victor, Ion Cilea, Paul Stanescu, Ioan Cindrea, Titu Bojin, etc.

Acum, penalii PSD nu mai vor sa fie pacaliti a doua oara. I-au pus lui Ponta de la obraz conditia: daca nu ne salvezi, inclusiv prin suspendarea presedintelui, daca este nevoie, ia-ti adio de la presedintie, nu te mai sustinem, nu ne implicam in  campanie.

A fost o discutie cu sabiile pe masa. Unii se uitau siderati la ce se intampla, altii voiau sa plece, dar nu aveau cum, ca erau pe vapor, Ponta a iesit oparit rau de tot.

De aici si apelul la Tariceanu si Antena 3, sa anunte ca suspendarea presedintelui Basescu este iminenta, sa-i mai potoleasca pe puscariabili.

Nici timp nu mai este, criza din Ucraina, summit-ul NATO, situatia politica care ar deveni exploziva, toate fac improbabil un astfel de demers.

Pe de alta parte, nu exista certitudinea, oricat ar jura Ponta pe ce ii este mai sfant si mai drag, ca, daca ar iesi presedinte, si-ar salva colegii de puscarie.

Sunt multe date care pledeaza spre aceasta directie.

Odata ales, lui Ponta nu-i mai pasa, sta 5 ani linistit la Cotroceni, suspendarea si demiterea sa, nemotivata de fapte grave, pare improbabila. De ce si-ar pune in cap lumea civilizata, pentru cativa puscariasi in plus?

Da, dar asa judeca si baronii si clientela. Stiu, ca daca nu-l determina pe Ponta sa faca acum ceva, pe urma, dupa ce castiga alegerile,  va fi prea tarziu, n-au cum sa-i mai forteze mana.
 
Acum sau niciodata, pare sa fie deviza baronilor, care nu se mai lasa pacaliti a doua oara.

Ponta este in fata unei dileme cumplite.

Ori trece la fapte, pentru salvarea baronilor, promovand, eventual, legea amnistiei si gratierii, simultan cu suspendarea presedintelui Basescu, pentru a fi promulgata  de presedintele interimar Zgonea, dar isi pune in cap lumea civilizata, ori isi ia adio de la presedintie!

Grea dilema!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu