duminică, 28 septembrie 2014

Ticăloșia lui Ponta





Rectificarea bugetară anunțată pe site-ul MFP este halucinantă.

Pentru primăriile, aproape toate PSD-după migrația traseiștilor,  sunt prevăzute a se aloca 2,4 miliarde lei, de 8 (opt) ori mai mult, comparativ cu 2013,  în aceeași perioadă, cînd s-au acordat doar 300 milioane lei.

Să fi crescut de 8 ori necesarul de finanțare al primariilor, in decurs de numai un an? Imposibil!

Explicația este alta. Fix cu o lună înainte de alegeri, Ponta alocă bani cu nemiluita primarilor PSD sau traseiștilor, pentru ca să-i cumpere voturi la alegerile prezidențiale. 

Exact ca Tăriceanu în 2008.

Cu alte cuvinte, banii noștri, ai tuturor, din bugetul de stat, sunt la discreția lui Ponta, care-i folosește drept mită electorală, în campania ce stă să înceapă.

Că așa stau lucrurile o dovedește si lipsa de transparență în alocarea acestor bani.
Sumele, imense cum sunt, merg prin HG la ministrul  Dragnea, care-i distribuie prin Ordin de Ministru, nepublicat in MO, dupa cum vrea mușchii lui. Nu în funcție de proiecte și programe, ci în funcție de numărul de voturi în favoarea lui Ponta pe care trebuie să le aducă fiecare primar.

Aceasta este o adevărată ticolășie!

În loc să facă centura Bucureștiului, să repare câteva sute de școli, câteva zeci de spitale în care mișună gândacii, Ponta cumpără cu ei voturile celor mai slabi de înger, ca și cum ar proveni din  averea proprie, bani aduși de acasă!

Dragi români, stați cu ochii pe Ponta, că ne lasă și in fundul gol și cu banii luați!

Dar de unde provin acești bani?

De la educație, cultură, sănătate și din contribuția românească la fonduri europene.

Ce să facă Ponta și PSD cu un popor educat? Să-și dea seama de hoțiile și fraudele lor, când dau iama prin bugetul și averea statului?

Așa că mai bine îl țin needucat, incult, iată o explicație a involuției educației din ultimii 15-20 de ani.  Noroc cu examenele de bacalaureat, din care ne-am dat seama în ce hal a ajuns învățământul nostru!

Cel mai grav, circa 4 miliarde de lei au fost luate de la fondurile europene, din contribuția românească necesară dacă am fi absorbit sumele repatrizate României.

Cum n-am mai avut proiecte eligibile la Bruxelles, n-a mai fost nevoie nici de contribuția noastră, pentru cheltuirea lor.

Singura resursă sigură și gratuită, în mare parte, s-a dus pe apa sâmbetei, din cauza incompetenței Guvernului României.

Sigur ca Ponta n-o să recunoască aceste realitați.

Ne va aburi ca a adus din America 10 miliarde de dolari, pe care o să-i vedem cum am vazut cele 10 miliarde din China. Că totul e bine și frumos, dar opoziția e cârcotașă, că ne va conduce spre noi culmi de progres și civilizație.

Adica un alt Ceaușescu.

Doar că a greșit epoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu