marți, 23 septembrie 2014

Victor Ponta atacă independenţa justiţiei. (opinie politică)


Iată  ultimă declaraţie halucinantă a lui Victor Ponta:

”Faptul că un patron de media e condamnat pentru o faptă penală e un lucru care se întâmpla într-un sistem de justiţie, dar să confişti sedii de presă şi să pui presiune fizică asupra unor instituţii media nu s-a mai întâmplat şi e motiv de îngrijorare”.

Victor Ponta ignoră faptul că există o decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei, care decide ce şi cât să fie confiscat din averea lui Dan Voiculescu, pentru a fi recuperat prejudiciul adus statului român. Inclusiv sedii de presă aflate în posesia condamnatului definitiv Dan Voiculescu.

În calităţile pe care le are, premier, şef de partid, prezidenţiabil, lui Victor Ponta nu îi este permis să critice deciziile justiţiei, în cazul acesta o   decizie definitivă şi irevocabilă.

Lucrul este cu atât mai grav, cu cât premierul Victor Ponta este în stare de recidivă. 

Iată declaraţia Liviei Stanciu, şefa ICCJ, cu un an în urmă:

„Nu-i este permis premierului României să facă aprecieri privind actul de justiţie. Să lase judecătorii să-şi facă treaba. Declaraţiile sale duc la decredibilizarea justiţiei. Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând populaţiei un sentiment de neîncredere. Toţi magistraţii sunt nemulţumiţi de această atitudine".

Puţin îi pasă premierului Ponta când este  atenţionat de către înalţi magistraţi şi instituţii ale statului, că atacă independenţa justiţie şi o decredibilizeaza.

Ce se va întâmpla cu justiţia în cazul în care Ponta ajunge preşedintele României?

Este o întrebare crucială, la care trebuie să-şi răspundă alegătorii, înainte de a introduce buletinul de vot în urnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu