luni, 17 noiembrie 2014

Victor Ponta: „de ce sa-mi dau demisia?”




Omul nu intelege nici in al doisprezecelea ceas de ce trebuie sa plece. Tare mi-e teama ca oricate explicatii i-am da, ar ramane inutile.

Sa subliniem ca electoratul roman a dat un avertisment teribil clasei politice. Prin vot, prin cozile din strainatate la sectiile de votare, prin demonstratiile de strada din Bucuresti si alte mari orase din Romania.

Avertisment tradus liber cam asa: daca ne umiliti, daca nu tineti cont de interesul national, daca furati din bugetele si averea tarii, daca ne ignorati opiniile, daca va aparati intre voi de bratul justitiei, va maturam de nu va vedeti. Prin vot sau prin demonstratii de strada.

Acum, raspunsul la intrebarea lui Ponta, „de ce sa-mi dau demisia”?
-Pentru modul execrabil in care ai organizat alegerile in diaspora, ca sa scapi de votanti ostili. Zeci de mii de romani, care au stat 10 ore in picioare la cozi kilometrice, au fost batuti si gazati spre seara, la Torino si Paris, doar pentru ca au vrut sa-si exercite dreptul fundamental la vot. Nu e suficient?
-Pentru ca ai redus actiunea politica si campania electorala la „sa lichidam regimul Basescu”. Care regim Basescu? Justitia? Ca Basescu oricum nu mai candida.
-Pentru protectia acordata personal si in parlament zecilor de penali si puscariasi PSD („nu ma dezic de Duicu, Prioteasa si toti ceilalti”, „ii vom face dreptate lui Costica Nicolescu”). Lista acestora este extrem de lunga si n-a trezit nicio reactie politica a sefului PSD, alta decat aceea de a ataca independenta justitiei: Nastase, Dragnea, Hrebenciuc, Catalin Voicu, Ilie Sarbu, Pendiuc, Mazare, Constantinescu, Bunea Stancu, Mircea Cosma, Nicolescu, etc., etc.
-Pentru minciunile zilnice, pentru plagiatul negat, pentru incercarea, nereusita, de a prosti populatia cu povesti economice.
-Pentru aroganta si grandomania din discursuri si aparitii tv.
-Pentru manifestatiile faraonice de tip ceausist, pentru inceputul cultului personalitatii incurajat la unele personalitati, pentru clica de parveniti si servitori cu care te-ai inconjurat.
-Pentru esecurile guvernarii, care n-a reusit sa faca investitii in infrastructura, in special in autostrazi, sa faca privatizarile necesare, sa ridice nivelul de trai al populatiei, etc. In schimb a incercat sa cumpere voturile populatiei prin pomeni electorale, cu banii de autostrazi, tentativa nereusita, cum s-a vazut la vot.
-Pentru taxele si impozitele introduse, dar nerecunoscute.
-Pentru actele grave de coruptie, de tipul memorandumului cu Kaz Munai Gaz, a alocarii de 2800 ha catre CJ Braila, dosarele ASF, Duicu si altele.
-Pentru duplicitate in luarea deciziilor in calitate de parlamentar si sef de guvern.
-Pentru ignorarea mitingurilor de protest din toata tara si diaspora, a cererilor legitime a demonstrantilor, care nu doreau decat respectarea Constitutiei si a drepturilor cetatenilor.
-Pentru falia in care ai impartit societatea romaneasca, intre „pontisti” si „basisti”, intre muncitori si intelectuali, intre romanii din tara si cei din afara ei, intre ardeleni si restul romanilor.
-Pentru folosirea, prin politizare, a unor institutii fundamentale ale statului pentru atingerea scopurilor personale de dominare totala a societatii romanesti.
-Pentru protejarea si incurajarea  posturilor tv prietene, de a sadi ura si dezbinarea in societate si neincrederea in stat si institutiile sale, mai ales in justitie.
-Pentru promovarea rubedeniilor si a clientelei politice in functii importante din administratia centrala si locala.
-Pentru dispretul aratat fata de modernizarea educatiei si formarii profesionale, a sistemului de sanatate.
-Pentru subordonarea directa a unor servicii de informatii.

Avertismentul dat de electorat este adresat intregii clase politice.

Toti politicienii care ignora interesele oamenilor si ale tarii vor fi maturati la primul vot popular sau prin demonstratii de strada.

Ar fi bine ca intreaga clasa politica sa bage la cap acest avertisment, inainte de a deveni realitate si pentru alte partide politice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu